PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI
Bu kurs programı 11 – 14 yaş arası bireyler için hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI
Bu kurs programının sonunda başarılı olan kursiyerlerin aşağıdaki amaçlara ulaşmaları beklenmektedir:
1. Kendilerini tanıtmaları
2. Başkalarıyla tanışmaları
3. Etkili iletişim kurmaları
4. Grupla uyum içinde hareket etmeleri
5. Kendilerine güven duymaları
6. Başkalarına güven duymaları
7. Kendi özelliklerini fark etmeleri
8. Kendilerini ifade etmeleri
9. Dikkat ve gözlem yapma becerilerini geliştirmeleri
10. Duyu organlarını etkili kullanmaları
11. Empati becerileri geliştirmeleri
12. Kişisel güvenliklerini sağlamaları
13. Oyun kurallarına uymaları
14. Duyguları gösterme ve ifade etmeleri
15. İş birliği içinde hareket etmeleri
16. Sanat türlerini kavramaları
17. Görsel sanat ürünü oluşturmaları
18. Yazınsal sanat ürünü oluşturmaları
19. Müzik ve ritimle ürün oluşturmaları
20. Ritmik hareketlere ve devinimlere katılmaları
21. Doğaya ve kültürel çevreye duyarlı olmaları
22. Yakın çevredeki farklı mekânları tanımaları
23. Toplumsal ve evrensel değerleri kavramaları
24. Sorumluluk bilinci geliştirmeleri
25. Ses ve nefesi doğru kullanmaları
26. Yaratıcı drama ile tiyatro arasında ilişki kurmaları
27. Hak ve adalet duygusu geliştirmeleri
28. Teknolojik araçları bilinçli kullanmaları
PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Öğretme-öğrenme sürecinde iş birliğine dayalı öğrenme, probleme dayalı öğrenme, buluş yoluyla öğrenme gibi öğretim statejileri ile anlatım, soru–cevap, tartışma, beyin fırtınası, gösteri, gösterip yaptırma, doğaçlama, gezi-gözlem, rol yapma gibi öğretim yöntem ve teknikleri kullanılır. Ayrıca basitten karmaşığa, bilinenden bilinmeyene, yakından uzağa, somuttan soyuta ve yaşama yakınlık gibi öğrenme ilkeleri dikkate alınır.
2. Her ders için ulaşılmak istenen kazanımlara yönelik etkinliklerin yer aldığı ders planları eğitici tarafından hazırlanır. Ders planlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında kursiyerlerin bilişsel, duyuşsal, devinişsel, sanatsal ve sosyal gelişim özellikleri ile Türk toplumunun millî ve manevi değerleri göz önünde bulundurulur.
3. Derslerde hazırlık ve ısınma, oyun, doğaçlama, ürün oluşturma ve değerlendirme etkinliklerine yer verilir. Bu etkinliklerde kursiyerlerin kendisini rahatça ifade edebilmeleri sağlanır.
4. Öğrenme ortamındaki zeminin ahşap, parke veya halı kaplı olması ve ortamda minder veya sandalyelerin bulunması gerekir. Yapılacak etkinliklerde daha rahat hareket edilmesini sağlamak amacıyla uygun kıyafet seçimi, patik veya spor ayakkabı kullanılması konusunda kursiyerler bilgilendirilir. Öğrenme ortamı işlenecek konuya uygun araç gereç ve cihazlar ile düzenlenir. İş sağlığı ve güvenliği önlemleri kurs merkezi tarafından alınır ve öğrenme ortamının temizliğine özen gösterilir.
5. Program süresince yapılacak etkinlikler yoluyla kursiyerlere adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik gibi kök değerler kazandırılır. Ayrıca etkinliklerde kursiyerlerin Türkçeyi doğru ve etkili kullanma, konuşmada vurgu ve tonlamaları doğru bir şekilde yapma, beden dilini doğru ve etkili bir şekilde kullanma becerilerinin gelişimine önem verilir.
6. Program süresince teorik ve uygulamalı dersler bir arada yapılır.
7. Program süresince gerektiğinde yaratıcı drama alanında ve işlenen konunun özelliğine göre farklı alanlarda uzman kişiler sınıfa davet edilerek onların bilgi, deneyim, düşünce ve örnek uygulamalarından yararlanılabilir. Ayrıca kursiyerlerin müze, galeri, ören yeri, park vb. ortamları gezmeleri ve gözlem yapmaları sağlanabilir.
PROGRAMIN SÜRESİ
Kurs programı günde en fazla 8 ders saati olacak şekilde uygulanır. Teorik Eğitim Süresi : 25 ders saati Uygulamalı Eğitim Süresi : 25 ders saati Toplam Süre : 51 ders saati