PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : Bu kurs programı 17 yaşından gün almış ve en az ilköğretim düzeyinde eğitimini tamamlamış bireyler için hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu kurs programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin aşağıdaki amaçlara ulaşmaları beklenmektedir:
1. İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun çalışmaları
2. Temel mesleki bilgi ve becerileri kazanmaları
3. Yapılacak iş ile ilgili iş organizasyonu ve proje hazırlığı yapmaları
4. Elektrik ve elektronik alanına ait terim ve kanunları kavramaları
5. Elektronik sinyal değerlerini diğer sinyal formlarına dönüştürmeleri
6. Analog devre elemanlarıyla elektronik devre kurmaları
7. Entegre çeşitlerini ve bunların özelliklerini kavramaları
8. Elektronik elemanların sembollerinin teknik resimlerini çizmeleri
9. Bilgisayar destekli elektronik devre çizmeleri
10. Mesleki gelişim faaliyetlerini yürütmeleri
PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. Program içeriğinde yer alan ve teorik eğitim gerektiren konuların işlenişinde anlatım, soru cevap, tartışma, beyin fırtınası, örnek olay; uygulamalı eğitim gerektiren konuların işlenişinde ise gösterip yaptırma, gösteri, bireysel çalışma ve grup çalışması gibi öğretim yöntem ve teknikleri uygulanır. Ayrıca öğretim süresince basitten karmaşığa, bilinenden 1 bilinmeyene, somuttan soyuta, yakından uzağa ve yaşama yakınlık gibi öğretim ilkeleri dikkate alınır.
2. Öğretme-öğrenme sürecini zenginleştirmek amacıyla konuların işlenişinde eğiticinin hazırladığı ders notları ile konuya ilişkin video ve sunu gibi görsel, işitsel materyaller kullanılır. Kursiyerlerin programdaki uygulama kategorisinde yer alan kazanımlara ulaşabilmesi için seviyelerine ve öğrenme ihtiyaçlarına uygun sayıda uygulama yapmaları sağlanır.
3. Uygulamalı eğitimler atölye/laboratuvar ortamında gerçekleştirilir. İşlenecek konunun özelliğine göre ihtiyaç duyulması hâlinde ilgili sektörde hizmet veren ve gerekli şartları taşıyan kurumlar ile iş birliği protokolü yapılarak bu kurumların atölye/laboratuvar ve üretim alanlarından faydalanılır.
4. Program süresince ortam, malzeme, araç gereç ve cihazlara yönelik önlemler 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eğitimi veren kurum tarafından alınır. Uygulamalı eğitimler öncesinde alet ve cihaz kullanımına ilişkin gerekli uyarılar eğitici tarafından yapılır. Uygulamalı eğitimler eğiticinin gözetimi ve denetiminde gerçekleştirilir.
5. Kursiyerlerin elektronik devre kurma becerisini geliştirmek amacıyla bir proje ödevi verilir. Verilen proje ödevinin program sonunda teslim edilmesi istenir. Kursiyerler proje ödevini bireysel olarak yapabilecekleri gibi ikili veya üçlü gurup kurarak da yapabilir. Proje ödevleri eğitici tarafından değerlendirilir ve kursiyerlere dönüt verilir. Proje ödevinden elde edilen sonuçlar kurs sonundaki başarı değerlendirmesinde kullanılmaz.
6. Program süresince gerekli görülen durumlarda elektronik alanında uzman kişiler sınıfa davet edilebilir. Bu uzmanların deneyim, düşünce ve örnek uygulamalarından yararlanılabilir.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Kurs programı günde en fazla 8 ders saati olacak şekilde uygulanır.
Teorik Eğitim Süresi : 112 ders saati
Uygulamalı Eğitim Süresi : 168 ders saati
Toplam Süre : 280 ders saati