Güzel Konuşma Kursu

PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI
En az İlkokul mezunu seviyesindeki öğrenciler katılabilir.

PROGRAMIN AMAÇLARI
Mili Eğitim Temel Kanunu’ndaki hükümler doğrultusunda, Milli ve manevi değerlere sahip, hoşgörülü, yurt ve dünya meseleleri karşısında düşünce üretebilen eleştiri yapabilen vatandaşlar yetiştirmektedir.
Milli birlik ve bütünlüğün vazgeçilmez temel unsurlarının başında gelen Türk dilini, özelliklerini bozmadan ve aşırılığa kaçmadan, edebiyatımızın seçkin eserlerini okutarak öğretmek.
Dilin millet hayatındaki yerini iyice belirterek köklü kurallar kazanmış bir dilin, eğitim ve öğretimdeki yerini kavratmak.
Öğrencilere dinlediklerini, okuduklarını, incelik ve derinlikleriyle kavratmak, onların duyduklarını gördüklerini, düşündüklerini ve anladıklarını, söz veya yazı ile planlı etkili akıcı ve anlaşılabilir bir şekilde ifade etme kabiliyetlerini geliştirmek, Konuşurken, Türkçe’nin imlasına, telaffuzuna ve estetik inceliklerine özen gösterilmesinin gereği benimsetilerek bunlarınyaygınlaştırılmasını sağlamak
Öğrencilere sağlam, dengeli, hür ve sistemli düşünme alışkanlığı, araştırma, tartışma, değerlendirme, yorumlama, sentez ve oluşturma gücü kazandırmak.
Konular, yakından uzağa, basitten karmaşığa, bilinen-den bilinmeyene giden bir metotla işlenir.
Seçilen metinler yoluyla milli kültürümüz, örf ve adetlerimiz ve milli menfaatlerimiz benimsetilir. İmla, noktalama ve dil bilgisi kurallarına her zaman her yerde uyulur.
Söz akımı meydana getiren kelimelerin, kelimeleri oluşturan hecelerin,hecelerin içindeki harflerin gözle görülebilir nitelikte açık seçik olması.
Söz söyleyeni anlatmaya alıştırmak, dinleyeni inandırmak ve heyecanlandırmak,dinleyenin hoşuna gitmek,Konuşmaya açıklık,gerçeklik ve güzellik katmak

PROGRAMIN UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
a) Teorik
b) Uygulamalı
c) Alıştırmalı, egzersiz
Konuların işlenişinde teorik bilgi uygulamaya yönelik olarak işlenecektir. Öğrencilere ders kitapları yanında, yardımcı kaynaklardan da yararlanarak konular işlenecektir.
Ders ile ilgili her türlü hazırlık önceden yapılıp, öğrencilerin derste uygulayabilmesi için şartlar oluşturulacaktır.

PROGRAMIN SÜRESİ
Haftada : 3 saat
Toplam Hafta : 32 Hafta
1. Dönem : 16 Hafta (48 saat) 4 Ay
2. Dönem : 16 Hafta (48 saat) 4 Ay
Toplam Süre : 96 SAAT (32 Hafta) 1 YIL”

X