Kameraman Kurs Programı

PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : Bu kurs programı 19 yaşından gün almış ve en az ortaöğretim düzeyinde eğitimini tamamlamış bireyler için hazırlanmıştır.

PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu kurs programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin;
1. Çalışma ortamında iş sağlığı ve güvenliği konusundaki mevzuata ve iş yerine ait kurallara uygun hareket etmeleri,
2. Yapım öncesi gerekli hazırlıkları yapmaları,
3. Çekim işlemlerini gerçekleştirmeleri,
4. Yapım sonrası işlemleri yürütmeleri,
5. Mesleki gelişim faaliyetlerine katılmaları amaçlanmaktadır.

PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. Bu kurs programı sinema ve medya sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli kameraman ihtiyacını karşılamak ve bu alanda kariyer sahibi olmak isteyen bireylerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.
2. Bu kurs programının içeriğinde yer alan konuların belirlenmesinde sektördeki gelişmeler, sektörün ihtiyaçları ve 15UMS0466-4 Referans Kodlu Kameraman Ulusal Meslek Standardı esas alınmıştır. Belirlenen konular birbirinin ön koşulu olacak ve anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde düzenlenmiştir.
3. Öğretme-öğrenme sürecinde bilgisayar programları, animasyonlar, videolar, çeşitli görseller ve powerpoint sunuları gibi araç ve gereçlerden yararlanılacaktır.
4. Program içeriğinde yer alan ve teorik eğitim gerektiren konuların işlenişinde anlatım, tartışma, soru-cevap, örnek olay incelemesi, beyin fırtınası; uygulamalı eğitim gerektiren konuların işlenişinde ise gösteri, gösterip yaptırma, grup çalışması, bireysel çalışma gibi öğretim yöntem ve tekniklerinden faydalanılacaktır. Ayrıca basitten karmaşığa, bilinenden bilinmeyene gibi öğrenme ilkeleri öğretme-öğrenme sürecinde dikkate alınacaktır.
5. Bireysel çalışmalar ve grup çalışmaları ile aktüel, stüdyo, haber ve benzeri çekimler uygulamalı olarak yapılacak, bu çalışmalara deneyimli kameraman, yönetmen gibi alan uzmanları davet edilerek onların deneyim, düşünce ve örnek uygulamalarından kursiyerlerin faydalanmaları sağlanacaktır.
6. Program süresince iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ortam, malzeme, araç, gereç ve cihazlardan kaynaklanabilecek tehlike ve risklerin giderilmesine ilişkin önlemler kurum tarafından alınacaktır.
7. Kurs programının sonunda, Özel Öğretim Kurumları Mevzuatı kapsamında kurs bitirme sınavı yapılacaktır. Kursiyerlerin programın amaçlarına ulaşma düzeyleri, yapılacak teorik ve uygulamalı sınavlar ile ölçülecektir. Bu sınavlardan başarılı olan kursiyerlere Kurs Bitirme Belgesi düzenlenecektir.

PROGRAMIN SÜRESİ :
Kurs programı, günde en fazla 8 ders saati olacak şekilde uygulanacaktır.
Teorik Eğitim Süresi : 135 ders saati
Uygulamalı Eğitim Süresi : 365 ders saati
Toplam Süre : 500 ders saatidir

X