PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : En az orta öğretim mezunu yetişkinler düzeyinde hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu program kursiyerlerin;
a. Kongre, konferans, seminer, sempozyum, workshop ve toplantı organizasyonları yapan seyahat acenteleri, oteller ve benzeri kuruluşlarda organizasyonların uluslar arası standartlarda gerçekleşmesini sağlayacak bireyler olarak yetişmelerini,
b. Kongre, seminer ve toplantı organizasyonlarını; birlik, dernek ve kurumların toplantı organizasyonlarını ve firmalar ile diğer kurumların organizasyonları tanımalarını,
c. Tüm toplantıların plânlanması ve yönetimini yapabilmelerini,
d. Kongrelerin pazarlanması ve satış organizasyonu hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçlamaktadır.
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
a. Kongre, konferans, seminer ve toplantıorganizasyonları, seyahat acenteleri işletmeleri ile bu amaçla kurulmuş fuar, seminer ve organizasyon şirketleri tarafından yapılmaktadır. Söz konusu kurs programı ülkemizde seyahat acenteleri iş kolunda eksikliği hissedilen özellikle son yıllarda hızla gelişen kongre turizmi alanında çalışacak personel gereksinimini karşılamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu kurs programının açılmasıyla bu alanda çalışacaklara istihdam olanağı sağlanacak ve yapılacak her türlütoplantılar daha nitelikli ve amaca uygun olarak gerçekleştirilecektir.
b. Programın içeriğinde; pazarın tanıtımı, birlik, dernek, fuar, seminer, teknik toplantıların organizasyonları,bu organizasyonların yiyecek, içecek hizmetleri, yasal sorumlulukları ile kongrenin pazarlanması ve satışıkonuları yer almaktadır.
c. Programın uygulanmasında görsel ve eğitsel anlatım teknikleri kullanılacaktır.
d. Araç ve gereçleryardımıylauygulamalı eğitim yöntemleri kullanılacaktır.
e. Eğitim programının geliştirilmesi için Turizm Bakanlığı,TUROB (Turistik Otelciler Birliği), Turist Rehberleri Odaları ve Turizm YatırımcılarıDerneği, IATA – International Air Transport Associaton (Uluslar Arası Hava Taşımacılığı Birliği), UFTAA-Universal Federation of Travel Agent Association (Uluslar Arası Seyahat Acenteleri Birliği), yerli ve yabancı seyahat acenteleri, üniversiteler, meslek yüksek okulları ve TÜRSAB ile işbirliğine gidilebilecektir.
f. Uygun zamanlarda konuların kavranmasını kolaylaştırmak amacıyla seyahat acentelerinde uygulama eğitimleri verilebilecektir.
g. Programa katılan ancak İngilizce düzeyi yetersiz kursiyerler, İngilizcelerini geliştirmeleri amacıylaayrıca Mesleki İngilizce eğitimine alınabileceklerdir. Mesleki İngilizce Kursu bir üniversite ile işbirliği içinde gerçekleştiriliyorsa, Mesleki İngilizce bölümü ile ilgili kurs bitirme belgesi, bitirmesınavı değerlendirmesini yapan kurum ve/veya üniversite tarafından verilecektir.
h. Program ayrıca sektörde kullanılan bilgisayar programlarının eğitimi ile desteklenecektir. Bu eğitim de bu programındışında öğrenci tarafından ayrıcaalınacaktır. Bu kısımla ilgili Kurs Bitirme Belgesi, kurs Müdürlüğünce düzenlenecektir.
PROGRAMIN SÜRESİ
a. Haftalık Süre : Haftada 10 saat
b. Toplam Süre : 8 hafta x 10 saat = 80 saat