PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : En az ön lisans mezunu ve temel bilgisayar kullanım becerilerine sahip olan bireyler için hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu Program ile kursiyerlerin;
1. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemlerini tanımaları,
2. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri ile stok yönetimi işlemlerini gerçekleştirmeleri,
3. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri ile müşteri ilişkilerini yönetme becerisi kazanmaları,
4. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri ile muhasebe kayıtlarının tutulması, raporlanması becerisi kazanmaları,
5. Dış ticaret uygulamaları ile ilgili iş ve işlemleri gerçekleştirebilmeleri,
6. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri ile insan kaynaklarına ait iş ve işlemleri yapmaları,
7. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri ile satış ve pazarlama süreçlerini kayıt altına alabilmeleri,
8. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri ile satış ve pazarlama süreçlerini yönetebilmeleri,
9. Veri analizi, raporlama, olasılık ve çözümleme uygulamalarını kullanabilmeleri,
10. Yazılım geliştirme ve ara yüz tasarımı ile ilgili beceri kazanmaları,
11. ERP yazılımlarının verimli ve güvenli çalışması için gereken donanım ve altyapıların tasarım, kurulum ve yönetiminin sağlanması,
12. Veri tabanı uygulamalarını kullanmaları,
13. Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri veri tabanını kullanarak raporlama iş ve işlemlerini gerçekleştirmeleri,
14. İlişkisel veri modelleri kullanarak bulut tabanlı çözümler üretmeleri,
15. İş zekâsı çözümleri ile gerçek zamanlı raporlar üretmeleri,
16. Çalışma alanında kendisinin ve diğer insanların can güvenliğini sağlayıcı tedbirleri almaları,
17. Çalışma alanında ilgili yasaların öngördüğü tedbirlerin alınmamasından doğacak hukuki sorumlulukları öğrenmeleri,
18. Mesleğin gerektirdiği etik ilke ve sorumlulukların farkında olmaları, sektördeki kişi ve kurumlarla iş birliği yapma becerisi kazanmaları beklenmektedir.
PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. Sürekli büyüyen ve gelişen bilişim sektöründe kurumsal kaynak planlama sistemleri ve veri analizi önemli bir yere sahiptir. Kurumsal kaynak planlama sistemleri ile finans, muhasebe, İK (İnsan Kaynakları), satış, pazarlama, lojistik ve üretim gibi alanlarda tüm iş süreçleri kontrol edip yönetilebilir ve tüm birimlerin entegre çalışması sağlanabilir. Kurumsal Kaynak Planlama sistemleri tüm dünyada ve ülkemizde ERP (Enterprise Resource Planning) sistemleri olarak geçmektedir. Bu alanda yeterli donanıma sahip eleman ihtiyacı her geçen yıl artmaktadır. Bu nedenle sürekli büyüyen ve gelişen sektörde her geçen gün daha fazla sayıda ve daha kalifiye 1 kurumsal kaynak planlama sistemleri (ERP) eğitimi almış elemana ihtiyaç duymaktadır. Kurs programı, lisans eğitimlerini destekleme yoluyla kursiyerlerin kurumsal kaynak planlama sistemleri kullanarak veri analizi ve raporlama yapabilen, problemlere çözümler üretebilen, bilişim teknolojilerini etkin kullanabilen elemanlar olarak yetişmelerini amaçlamaktadır. Kursu başarıyla tamamlayanlar firmaların üretim, bilişim, finans, müşteri ilişkileri yönetimi, insan kaynakları, stok yönetimi vb. birimlerinde istihdam edilebilirler.
2. Kursiyerler, eğitimden önce temel bilgisayar ve ofis programlarını kullanım becerilerini ölçmek amacıyla seviye tespit sınavına alınacaktır. Seviye tespit sınavının sonucuna göre kursiyerlerin bu konulardaki eksiklikleri eğitim öncesinde ücretsiz olarak verilen ön eğitim ile tamamlanacaktır.
3. Dersler bilişim sınıfında ve her kursiyerin kullanımına bir bilgisayar sunularak yapılır.
4. Program uygulanırken anlatım, soru-cevap, gösterip-yaptırma ile tartışma, işbirlikçi öğrenme gibi katılımın esas olduğu yöntem ve teknikler kullanılır. Ayrıca basitten karmaşığa, kolaydan zora, somuttan soyuta gibi ilkelere bağlı kalınır.
5. Konular uygulama, proje ve ödevlerle desteklenir. Uygulama ve proje çalışmalarında bireysel çalışmanın yanında grup çalışmalarına da yer verilir. Böylelikle kursiyerlere hem ekip çalışması bilinci hem de bireysel sonuç çıkarabilme yetenekleri kazandırılır.
6. Bazı konular, özelliği gereği çeşitli sanallaştırma uygulamaları üzerinden işlenir.
7. Programın konuları bağlantılıdır ve birbirinin ön şartı olacak şekilde sıralanmıştır.
8. Konular bir sistem bütünlüğü içinde verildiğinden gerektiğinde geçmiş konularla ilgili geri bildirimde bulunularak pekiştirilir.
9. Sadece teorik bilgi değil aynı zamanda sektörün ihtiyacı olan güncel uygulamaların kullanımı da kursiyerlerin eğitim içeriğine dâhil edilir.
10. Kursiyerlerin eğitimler boyunca yaptıkları tüm bireysel ve grup çalışmaları ile proje ve ödevleri eğitim personeli tarafından bilgisayar ortamında kursiyerlerin adına açılmış klasörlerde muhafaza edilir. Klasörlerde toplanan ürünlerden (uygulama çalışmaları, proje ve ödevler) elde edilecek geri bildirimlerle kursiyerlerin daha iyi sonuçlar almalarına katkı sağlanır.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Günlük Süre : 8 Saat
Haftalık Süre : 5 gün x 8 saat = 40 Saat
Toplam Süre : 40 Saat x 17 Hafta = 680 Saat