PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : Eğitim, en az ortaöğretim mezunu olan bireyler için hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu program ile kursiyerlerin;
1. Müşteri talepleri ve değişen tüketici davranışları hakkında bilgi edinmeleri,
2. Müşteri talepleri ve tüketici davranışları hakkında bilgi sahibi olmaları,
3. Satın alma ve ürün yönetimi (Merchandising) bölümleri hakkında bilgi sahibi olmaları,
4. Pazar ve rakip analizleri yapabilmeleri satış-stok takibi ve yönetimi konularında bilgi sahibi olmaları,
5. Stok planlaması yönetimi ve kontrolü konularında bilgi sahibi olmaları beklenmektedir.
PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. Kursa katılan kursiyerler kurs sonunda perakende yönetimi, mağazacılık, konsept mağazacılık ve mağazacılıkda stok-satış takibi gibi perakende yönetimi için gerekli olan bilgi ve becerileri elde edeceklerdir.
2. Rekabet analizleri, stratejiler, stratejilere yönelik hedef geliştirme çalışmalarına yer verilecektir.
3. Eğitimde planlama ve satın alma süreçlerinde ürün gamı planlama, çeşitlilik planlaması, tanımlar (model, opsiyon, sku, barkod), fiyat planlaması, mağaza yerleşim planı, sezon içi planlamaları, önemli performans göstergeleri (KPI), haftalık satış ve stok planlaması (WSSI), brüt kar marjı (GMROI), stok devir hızı gibi ürün yönetiminin tüm temel kavramlarına yer verilecektir. Ayrıca bir mağaza gezisi düzenlenerek yerinde inceleme yapılacaktır.
4. Moda perakendesi sektörünün durumu ve gelecek trendleri üzerinde durulacaktır. Ayrıca satın alma süreçlerine yer verilecektir. Satın alma süreçleri kapsamında da satın almanın moda sektöründeki işleyişlerine yer verilecektir.
5. Moda pazarlaması ve perakende sektöründe satın alımcının rolü ve ürün yönetimindeki önemi üzerinde durulacaktır.
6. Tedarik yönetimi içinde yer alan fonksiyonlar, tedarik yönetiminde çalışanların amaç ve görevleri, tedarik yönetiminde çalışanlarda bulunması gereken beceriler, tedarik yönetiminin genel yönetim döngüsü içindeki yeri ve tedarik fonksiyonunun kuruluş faaliyetleri içindeki yeri ve önemi konularına yer verilecektir.
7. Satın alma fonksiyonu, gelişim aşamaları ve gelecekte satın almanın önemi üzerinde durulacaktır.
8. Stok devir hızı, stok adeti, mağaza cirosu, stok fazlalığı gibi konular ele alınarak mağazacılıkta stok ve satış takip hızını geliştirme stratejileri üzerinde önemle durulacaktır.
9. Konsept mağazalar ve birden fazla markayı aynı çatı altında bulunduran mağazalara yönelik stratejiler üzerinde durulacaktır.
10. Sektör projesi eğitimi kapsamında katılımcılar sektörden bir tekstil perakende firmasının “satın alma’’ dinamiklerinin incelenmesi üzerine bir proje çalışmasına yer verilecektir.
11. Eğitim programı süresince kursiyerlerin sahip olması gereken mesleki bilgi ve becerilerin yanı sıra, bireysel tavır ve tutumları üzerinde önemle durulacaktır.
12. Kurs program süresince mesleğinde uzman, örnek teşkil edecek isimler konuk olarak davet edilecektir.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Haftalık süre : Günde 6 saat x 1 gün = 6 saat
Toplam süre : 24 hafta x 6 = 144 saat