Seyahat Acenteleri ve Havayolları Bilgisayarlı Rezervasyon Sistemleri (CRS) Kurs Programı

PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : En az ortaöğretim mezunu yetişkinler düzeyinde hazırlanmıştır.

PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu program kursiyerlerin;
a. Seyahat acentelerinde ve havayollarında bilgisayarlı rezervasyon (CRS) ve biletleme (Ticketing) konularını kavramalarını,
b. Bilgisayarlı rezervasyon sisteminin tüm işlevlerinin yerine getirebilecek düzeyde bilet satışı ve rezervasyon konusunda uzmanlasmalarını,
c. Seyahat acenteleri ve havayollarında verimli ve amaçlara uygun bir şekilde bilgisayarla uçak biletlerini kesebilmelerini,
d. İş planlamasını yapabilmelerini, amaçlamaktadır.

PROGRAMIN UYGULAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
a. Seyahat Acenteleri ve Havayolları Bilgisayarlı Rezervasyon Sistemleri (CRS), ilgili kurumlar tarafından kullanılan özel bir bilgisayar sistemler grubudur. Söz konusu kurs programı ülkemizde seyahat acenteleri ve havayolu şirketlerinde eksikliği hissedilen personel gereksinimini karşılamak amacıyla hazırlanmıştır. Bu kurs programının açılmasıyla hem bu alanda çalışacaklara istihdam olanağı sağlanacak, hem de sistemin amaca uygun çalıştırılması gerçekleştirilecektir.
b. Programın içeriğinde; rezervasyon sistemleri ve kodları, uçus tarife ekranının görüntülenmesi, müşteri rezervasyon kaydı, yolcu rezervasyonlarının ücretlendirilmesi gibi konular yer almaktadır.
c. Programın uygulanmasında görsel ve eğitsel anlatım tekniklerinin yanında araç ve gereçler yardımıyla uygulamalı eğitim yöntemleri kullanılacaktır.
d. Eğitim programının geliştirilmesi için Turizm Bakanlığı, TUROB (Turistik Otelciler Birliği), Turist Rehberleri Odaları ve Turizm Yatırımcıları Derneği, IATA – International Air Transport Associaton (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği), UFTAA – Universal Federation of Travel Agent Association (Uluslar arası Seyahat Acenteleri Birliği), yerli ve yabancı seyahat acenteleri, üniversiteler, meslek yüksek okulları ve TÜRSAB ile işbirliğine gidilebilecektir.
e. Uygun zamanlarda konuların kavranmasını kolaylastırmak amacıyla seyahat acentelerinde uygulama eğitimleri verilebilecektir.
f. Programa katılan ancak ingilizce düzeyi yetersiz kursiyerler, ingilizcelerini gelistirmeleri amacıyla ayrıca Mesleki ingilizce eğitimine alınabileceklerdir. Mesleki ingilizce Kursu bir üniversite ile işbirligi içinde gerçeklestiriliyorsa, Mesleki ingilizce bölümü ile ilgili Kurs Bitirme Belgesi, bitirme sınavı değerlendirmesini yapan kurum ve/veya üniversite tarafindan verilecektir.

PROGRAMIN SÜRESİ :
a. Haftalık Süre : Haftada 10 saat
b. Toplam Süre : 6 hafta x 10 saat = 60 saattir

X