PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : En az ön lisans mezunu bireyler için hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu program ile kursiyerlerin;
1. Bilgisayar ve çeşitlerini tanımaları,
2. Bilgisayarın çalışma prensibini kavramaları,
3. Bilgisayarın temel donanımı ve çevre birimlerinin işlevlerini kavramaları,
4. Bilgisayar ve çevre birimlerini söküp takmaları,
5. Bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemlerini tanıyarak kurulum, yönetim, bakım ve yükseltme işlemlerini gerçekleştirmeleri,
6. Windows server kurulumu ve ilk yapılandırma işlemlerini yapmaları,
7. Windows dağıtım servisinin kurulum, yapılandırma ve kullanımını yapabilmeleri,
8. İstemci, yönlendirme ve uzaktan erişim sunucusunun kurulumunu, yapılandırılmasını ve yönetimini gerçekleştirmeleri,
9. Sanal özel ağ serverinin kurulumu ve yapılandırmasını gerçekleştirmeleri,
10. Ağ ilkesi sunucusunu yapılandırılma ve muhtemel sorunları gidermeleri,
11. Uzak masaüstü servisinin kurulumunu yaparak yapılandırılmaları,
12. Aktif dizin servisi ve ileri fonksiyonlarını yapılandırmaları ve yönetimini gerçekleştirmeleri,
13. İşletim sistemi ve sunucu donanımı üzerine kurulan sanallaştırma teknolojilerini tanıyarak kurulumunu, yapılandırılmasını ve yönetimini gerçekleştirmeleri,
14. Elektronik posta sunucusu ve ileri elektronik posta sunucusunun kurulumunu, yapılandırılmasını ve yönetimini gerçekleştirmeleri,
15. Temel ağ teknolojilerini tanıyarak kurulumu, yapılandırılması ve yönetimini kuralına uygun olarak gerçekleştirmeleri,
16. Çalışma alanında kendisinin ve diğer insanların can güvenliğini sağlayıcı tedbirleri almaları
17. Çalışma alanında ilgili yasaların öngördüğü tedbirlerin alınmamasından doğacak hukuki sorumlulukları öğrenmeleri,
18. Mesleğin gerektirdiği etik ilke ve sorumlulukların farkında olmaları,
19. Sektördeki diğer kişi ve kurumlarla iş birliği yapma becerisi kazanmaları beklenmektedir.
PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. İçinde bulunduğumuz çağ, siber teknoloji çağıdır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de siber teknoloji ya da siber teknoloji ürünü bir cihazla tanışmamış insan sayısı yok denecek kadar azdır. Siber teknolojiyi temsil eden başat aygıt da bilgisayardır. Ülkemizde kullanım alanı gittikçe genişleyen bilgisayarı ve buna bağlı sistemleri, kuralına uygun olarak etkin ve verimli bir şekilde kullanabilen yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç da hızla artmaktadır. Bu nedenle sürekli büyüyen ve gelişen bilişim sektörü de her geçen gün daha fazla sayıda ve daha kalifiye elemana ihtiyaç duymaktadır. Bu kurs programı kursiyerlerin, bilişim sektörünün ve bilgisayar teknolojisinin etkin bir şekilde kullanıldığı bütün sektörlerin ihtiyacı olan sistem ve ağ teknolojilerine hâkim bilişim elemanları olarak yetişmelerine katkı sağlamak üzere hazırlanmıştır. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler firmaların bilişim departmanlarının yanı sıra bilgisayar teknolojilerinin kullanıldığı iş yerlerinde de iş imkânına kavuşabileceklerdir.
2. Dersler bilişim sınıfında ve her kursiyerin kullanımına bir bilgisayar sunularak yapılır.
3. Program uygulanırken anlatım, gösterim, benzetim, soru-cevap, gösterip-yaptırma ile tartışma, iş birlikli öğrenme gibi katılımın esas olduğu yöntem ve teknikler kullanılır. Ayrıca basitten karmaşığa, kolaydan zora, somuttan soyuta gibi ilkelere bağlı kalınır.
4. Konular uygulama, proje ve ödevlerle desteklenir. Uygulama ve proje çalışmalarında bireysel çalışmanın yanında grup çalışmalarına da yer verilir. Böylelikle kursiyerlere hem ekip çalışması bilinci hem de bireysel sonuç çıkarabilme yetenekleri kazandırılır.
5. Bazı konular, özelliği gereği çeşitli sanallaştırma uygulamaları üzerinden işlenir.
6. Programın konuları bağlantılıdır ve birbirinin ön şartı olacak şekilde sıralanmıştır.
7. Konular bir sistem bütünlüğü içinde verildiğinden gerektiğinde geçmiş konularla ilgili geri bildirimde bulunularak pekiştirilir.
8. Sadece teorik bilgi değil aynı zamanda sektörün ihtiyacı olan güncel uygulamaların kullanımı da kursiyerlerin eğitim içeriğine dâhil edilir.
9. Kursiyerlerin eğitimler boyunca yaptıkları tüm bireysel ve grup çalışmaları ile proje ve ödevleri eğitim personeli tarafından bilgisayar ortamında kursiyerlerin adına açılmış klasörlerde muhafaza edilir. Klasörlerde toplanan ürünlerden (uygulama çalışmaları, proje ve ödevler) elde edilecek geri bildirimlerle kursiyerlerin daha iyi sonuçlar almalarına katkı sağlanır.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Günlük Süre : 8 Saat
Haftalık Süre : 5 gün X 8 saat = 40 Saat
Toplam Süre : 40 Saat X 20 Hafta = 800 Saat