PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : En az ilköğretim okulu mezunu yetişkinler için hazırlanmıştır.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu program ile kursiyerlerin;
1. Giysi tasarımı ile ilgili temel kavramları öğrenmeleri,
2. Giysi tasarımı ile ilgili temel teknik bilgi ve becerileri kazanmaları,
3. Tekstil yüzeyleri ile ilgili temel bilgileri kavramaları,
4. Doğru bir tasarım eğitimi almaları,
5. İnsan vücudundaki ölçü ve oranı kavramaları,
6. Değişik duruşlarda, çizgiye dayalı tekniklerle insan vücudunu etüt etmeleri ve doğru çizebilmeleri,
7. Moda resmi için siluet hazırlamaları, model geliştirmeleri, artistik çizim ve renklendirme yapmaları,
8. Teknik çizim için siluet hazırlamaları, grafiksel çizim yapabilmeleri,
9. Kıyafet devriminin Türk toplumuna getirdiği çağdaş yaklaşımları benimsemeleri,
10. Ülkemizdeki ve dünyadaki modacılar hakkında bilgi sahibi olmaları,
11. Öğrenilen bilgiler ışığında özgün tasarımlar yapma becerisi kazanmaları,
12. Tekstildeki her yeniliği izleme alışkanlığı kazanmaları,
13. Zamanı ve malzemeyi ekonomik kullanmayı alışkanlık haline getirmeleri,
14. Sorumluluk alabilme, karar verebilme, iyi insan ilişkileri geliştirme ve kendilerini geliştirmeye istekli olmaları beklenmektedir.
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. Bu kurs programı, tekstilde giysi tasarımının önemi konusunda kursiyerleri bilinçlendirmek, önemini kavratmak ve meslek edindirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu kurs programını başarıyla bitiren kursiyerler, giysi üretimi yapan işletmelerde, moda evlerinde, atölyelerde stilist yardımcısı veya aksesuar takipçisi olarak çalışabilirler. Bu program; Temel sanat eğitimi (nokta, çizgi, ışık-gölge, perspektif, renk, doku), Moda resmi anatomisi, Siluet Hazırlama, Siluete giydirme ve Giysi formları, Grafik çizim, Kişisel dosya hazırlama, Yılsonu bitirme projesi konularından meydana gelmektedir.
2. 3. Konular öğretilirken anlatma, soru-cevap, gösteri, gözlem, kursiyere görelik, somuttan soyuta, basitten karmaşığa, kolaydan zora, bütünden parçaya ya da parçadan bütüne gibi yöntem ve teknikler kullanılır. Bu programın ön şartı yoktur. İlköğretim Okulu’nu bitirmiş her yetişkin bu programa katılabilir.
4. Programın uygulanması sürecinde tekstil firmalarına, fuarlara, sergilere, defilelere geziler düzenlenir, konu ile ilgili seminerlere katılarak, kursiyerlerin bilgi ve görgülerinin gelişmesi sağlanır.
5. Konular işlenirken gerektiğinde derslere davet edilerek, gerektiğinde ziyaret edilerek, ünlü 1 modacılardan, tekstil firması sahiplerinden, kursumuzdan mezun olup tekstil firmalarında çalışan veya tekstil firması, moda evi sahibi kursiyerlerimizden yararlanılır.
6. Konular öğrenildikten sonra hazırlanan ürünlerle kursiyerlerin kişisel dosya hazırlamaları sağlanır. Her konu bitiminde bir deneme sınavı yapılır. Kurs sonunda yapılacak sınavda ise başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilir.
7. Kursta anlatılan dersler birbirlerinin devamı niteliğinde olduğundan, kursiyerlerin “devam” konusunda titiz davranmaları gerekmektedir. Takibi idare, derse girecek öğretmen ve öğreticiler tarafından yapılır, bu konuda kursiyerlerin uyarılması sağlanır.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Haftalık Süre : Günde 6 saat x 2 gün = 12 saat
Toplam Süre : 44 hafta x haftada 12 saat = 528 saat