PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : Bu programa 18 yaşını doldurmuş en az ilköğretim mezunu (4306 sayılı kanunun uygulanmasından önce mezun olanların ilkokul mezunu) kişiler katilabilir.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu Program ile kursiyerlerin;
1.Yangın söndürme cihazları ile ilgili temel kavramları açıklamaları,
2.Yangın söndürme cihazlarının tip ve modellerini açıklamaları,
3. Yangın söndürme cihazı dolum ve testi için kullanılan yöntemleri açıklamaları,
4.Yangın söndürme cihazı dolum-bakım, test işlemi yapan makine ve tesisatları açıklamaları,
5. Dolum-bakım sırasında önleyici ve koruyucu önlemleri almaları
6.Yangın söndürme cihazlarında kullanılan hammaddeler hakkında bilgi edinmeleri,
7. Basınçlı kaplar konusunda uygulamaları gereken test ve yöntemleri uygulamaları,
8. Yangın söndürme cihazları ile ilgili temel mevzuat bilgisine sahip olmaları,
9. Yangın söndürme cihazlarının dolum-bakım test sırasında oluşabilecek tehlikelere önlem almaları,
10. Yangın söndürme cihazlarinin dolum-bakim test işleminin yapılmadığı veya yanlışyapıldığında neden olduğu kayıpları kavramaları,
11. Yangın söndürme cihazlarının dolum-bakım işlemi sırasında yapılacak işlemlerin doğru ve standart olarak yapmaları,
12. Yangın söndürme cihazlarının dolum-bakım ve test işlemi sırasında doğru raporlama ve dosyalama işlemlerini yapmaları,
13. Kişisel koruyucu cihazları, tesisatları ve makineleri doğru şekilde kullanmaları,
14. Fiili yangın söndürme cihazları dolum-bakım ve test işlemlerini yapmaları amaçlanmaktadır.
PROGRAMIN UYGULANMASI ILE İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
1. Kurs programı ile kursiyerler yangın söndürme cihazlarının dolum-bakim ve test edilmesi konusunda genel olarak bilgilendirilecek adayların, sistematik bütünlük içerisinde düşünebilmeleri için gerekli yeterlikleri kazanmaları sağlanacaktır.
2. Programın uygulanması esnasında yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi esastır.3. Programda yer alan konular kursiyerlere bilgisayar ortamında powerpoint sunumların eşliğinde tartışma,soru-cevap, beyin fırtınası gibi kursiyerlerin katılımını esas alan aktif öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak ve uygulamalı olarak aktarılacaktır. Kursiyerlerin yeteneklerinin gelişmesine firsat verilecektir.
4. Konuların işlenişinde birbirinin ön koşulu olan konuların sıralamasına dikkat edilecek,temel kavram ve ifadeler anlaşılmadan konunun ayrıntılarına geçilmeyecektir.
5. Programın uygulamalı konuları kurs merkezinde uygulama dersliğinde yapılabileceği gibi merkezin protokolle anlaştığı gerekli güvenlik önlemlerine sahip, programın uygulanışında kullanılacak eğitim araç ve gereçleri maddesinde istenilen ekipmanların bulunduğu merkezlerde de yapılabilir. Programın son iki gününde kursiyerlerin uygulamalı yangın söndürme cihazı dolum bakım test muayene işlemleri yapmaları sağlanacaktır.
6. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere “Taşınabilir ve Tekerlekli Yangin Söndürücü Dolum-Bakım, Muayene ve Servis Elemani Yetiştirme Kursu Bitirme Belgesi” verilecektir.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Haftalık süre : Günde 4 saat x 5 gün = 20 saat
Toplam süre : 2 hafta x 20 saat = 40 saat