PROGRAMIN KAYIT KABUL ŞARTLARI : Bu kurs programına katılacakların; halen emlâkçilik yapanların en az ilköğretim okulu mezunu seviyesinde; yeni emlâkçilik yapmak üzere kursa katılacakların da orta öğretim kurumu mezunu yetişkinler seviyesinde olması öngörülmüştür.
PROGRAMIN AMAÇLARI :
Bu program ile kursiyerlerin;
a. Emlâkçilik faaliyetlerinin öngördüğü tüm işlemlerin usulüne uygun yapılabilmesi için gereken bilgi birikimine sahip olmaları,
b. Emlâk pazarlama konusunda sektörün geçmişi, bugünü ve geleceğine ilişkin uygulamaları öğrenmeleri,
c. Emlâkçilik hizmetlerinde halkla ilişkiler ve psikoloji kavramlarını her türlü iş ilişkilerinde kullanma yeteneğine haiz olmaları,
d. Emlâkçilik hizmetlerinde tapu-sicil, kadastro, şehir planlama ile ilgili kavramları öğrenmeleri ve uygulamaları,
e. Emlâkçilik hizmetlerinin her aşamasında karşılaşılabilecek kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük, yönetmelik, genelge ve tebliğ gibi gayrimenkul mevzuatı hakkında yeterli bilgiye sahip olmaları,
f. Mesleğin gerektirdiği ciddiyet çerçevesinde işin saygınlık ve sorumluluklarını kavramaları,
g. Sektördeki diğer kişi ve kurumlar ile işbirliği yapmaları,
h. Emlâkçilik mesleğinin gerektirdiği iş etiğine sahip olmaları beklenmektedir.
PROGRAMIN UYGULANMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMALAR :
a. Temel Emlâkçilik Hizmetleri, hak sahiplerinin talebi üzerine her türlü taşınmazın alımı, satımı, kiralanması konularında pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu işlemlere ilişkin her türlü sözleşmenin oluşturularak, işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki tüm hizmetlerin ifası ile yine mesleğin konuları içerisinde araştırma, bilirkişilik ve değerleme hizmetlerinin bütünüdür.
b. Bu kurs programı, ülkemiz ve dünyada emlâkçilik sektöründe oluşan yeni gelişmelerin kursiyerlere aktarılmasının yanı sıra sektörün geçmişi ve bugünü 2 hakkında da geniş çaplı bilgi vererek bu konuda eksikliği hissedilen nitelikli elemanların sektöre kazandırılması amacıyla hazırlanmıştır. Bu kurs programını başarı ile bitiren kursiyerler, sektörün çeşitli noktalarında görev almak üzere iş imkânına kavuşacak ve emlâk sektöründeki kalite çıtasını yükselteceklerdir.
c. Programın içeriği; pazarlama teknikleri, müşteri ilişkileri, satış-kiralamadeğerlemenin öncesi ve sonrası hizmetleri ile tapu, kadastro, şehir planlama ve genel hukuk bilgisi konularını kapsamaktadır.
d. Programın konuları zincirleme olarak birbirini tamamlamaktadır. Program konuları işlenirken gerektiğinde alanında uzman kişiler sınıf ortamına getirilecektir.
e. Kurs programı uygulanırken yapılacak bilgisayar, video gösterilerinin yanında emlâk bürolarında, tapu dairelerinde ve sahada yapılacak uygulamaları da içeren geziler düzenlenecektir.
f. Programın % 60’i teorik, % 40’i uygulamalı olarak tatbik edilecektir.
g. Kurs sonunda yapılacak yazılı sınavda kazanılan başarılı notu uygulama notu ile birlikte değerlendirilir. Uygulama notu kurs süresince yürütülen uygulamalardan öğreticilerin kanaatleri ile oluşturulacaktır. Her iki bölümden geçer not alan kursiyer başarılı olarak değerlendirilecek ve kurs sertifikası almaya hak kazanacaktır.
h. Öğreticiler konularında sertifika ve lisans diplomalarına sahip, konularında çalışmış ya da halen çalışmakta olan tecrübeli kişiler olup bilgileriyle birlikte deneyimlerini de kursiyerlere aktaracaklardır.
i. Program ihtiyaç olması halinde hafta sonu gruplarına da;
i. Haftalık süre : Günde 5 saat x 2 gün = 10 saat ii. Toplam süre: 10 Hafta x 10 saat = 100 saat olarak uygulanacaktır.
j. Bu program uygulanırken gösterip – yaptırma, problem çözme, anlatım, bireysel çalışma, örnek olay gibi yöntemler ile gösteri, yaratıcı drama, ikili grup çalışmaları, soru – cevap, bilgisayar destekli öğretim gibi tekniklerden yararlanılacaktır.
k. Kurs programının tamamlanmasından sonra başarılı olan kursiyerlerden isteyenlere staj yapma imkânı sağlanacaktır.
PROGRAMIN SÜRESİ :
Haftalık süre: Günde 5 saat x 5 gün = 25 saat
Toplam süre: 4 hafta x 25 saat = 100 saattir